Activiteiten

Ben je nooit eerder in een kerk geweest of vind je de drempel hoog? In de zondagse diensten ben je altijd welkom en willen mensen je wegwijs maken. Er zijn in sommige kerken ook speciale bijeenkomsten of activiteiten voor wie geen kerklid of kerkganger is.
Voor kerken en via hun sites de kerkdiensten klik hier.
Voor een overzicht van Amersfoortse activiteiten rond kerk, geloof en levensbeschouwing zie Zindex033.nl

Wie op zaterdag even de drukte van de winkels en de markt wil ontvluchten, kan een kerk binnenlopen. Om rond te kijken, even stil te zitten of een kaarsje op te steken.

Sint Franciscus Xaverius, ’t Zand 29, is open van 11.00-15.00 uur. Om 11.30 en 13.30 uur zijn er inloopconcerten. Zie: www.xaveriusamersfoort.nl

Heilige-Georgiuskerk of Sint Joris op ’t Zand, ’t Zand 13, is open van 11.00-15.00 uur. Zie: www.amersfoort.okkn.nl

Lutherse kerk, Langestraat 61, is open van 11.00-16.00 uur. Zie: www.luthersekerkamersfoort.nl

Avondgebed op donderdag

Wie een halfuurtje stil wil zijn in de drukte van het dagelijks leven kan op donderdagavond terecht in de Oud-katholieke kerk St. Joris op ’t Zand, ’t Zand 13, Amersfoort. Om 19.00 uur begint daar een avondgebed. Dat houdt in: Schriftlezing, stilte, muziek, zang en gebed. Er zijn deelnemers die altijd komen. Ook gasten schuiven aan, want iedereen is welkom! Organisatie: de Amersfoortse binnenstadskerken. Zie: www.amersfoort.okkn.nl

Activiteiten op zaterdag in de Lutherse kerk:

Langestraat 61, 3811 AC Amersfoort,zie:  www.luthersekerkamersfoort.nl

Het Projectkoor Brandpunt:

‘El Fuego Argentino’: Misa Criolla – Ariel Ramirez, Misa a Buenos Aires – Martin Palmeri

De Misa Criolla is een baanbrekende mis uit 1964. In de Misa Criolla zit niet alleen volkstaal, maar ook volksmuziek. Het is een mis met Argentijnse ritmes en instrumenten uit het Andesgebergte. In de Misa a Buenos Aires heeft Martin Palmeri, geïnspireerd door Astor Piazolla, de tangotraditie willen vernieuwen. In deze mis is de tango herkenbaar in het ritme en het kenmerkende geluid van de bandoneon. Het Latijn geeft anders dan het geval zou zijn geweest als er in het Spaans was gezongen, een universeel karakter aan het geheel. Ook de tango hoort bij het volk. En dat maakt, dat deze muziek de luisteraar echt raakt!
Marijke van Leerzem is de dirigent. Onder haar leiding zijn inmiddels 8 succesvolle projecten met het Projectkoor Brandpunt gerealiseerd. Het grootkoor bestaat uit 145 vrouwen en mannen en wordt begeleid door de Argentijnse Band olv Alvaro Rovira Ruiz, Het Promenade Orkest en Felicity Goodwin achter de vleugel.
Solistische medewerking wordt verleend door zangers Fanny Alofs en Alvaro Pinto Lyon en Simone van der Weerden op de bandoneon.

Zaterdag 30 maart 2019
Aanvang: 20.15 uur, zaal open: 19.30 uur
Heilig Kruiskerk, Liendertseweg 46, Amersfoort
Kaartverkoop:  Entreekaarten zijn online te verkrijgen via www.projectkoorbrandpunt.nl
Koffie of thee voorafgaand aan het concert is bij de entreeprijs inbegrepen.
Voorverkoop € 19,50, Studentenpas/CJP en kinderen t/m 12 jaar € 12,50
Kaarten aan de zaal € 22,50

Expositie St Joriskerk

Van zaterdag 2 maart t/m zaterdag 27 april a.s. exposeert Jacco Klamer in de St.-Joriskerk. De tentoonstelling omvat foto’s met toelichting van het vervolgen van Christenen in India.