Activiteiten

Ben je nooit eerder in een kerk geweest of vind je de drempel hoog? In de zondagse diensten ben je altijd welkom en willen mensen je wegwijs maken. Er zijn in sommige kerken ook speciale bijeenkomsten of activiteiten voor wie geen kerklid of kerkganger is.
Voor kerken en via hun sites de kerkdiensten klik hier.
Voor een overzicht van Amersfoortse activiteiten rond kerk, geloof en levensbeschouwing zie Zindex033.nl

Momentum gestart

Een moment van bezinning, even uit de drukte in de stilte van de oude kerk. Dat is Momentum. Tussen 5 mei en 1 oktober is de St. Joriskerk in de Amersfoortse binnenstad elke zondagmiddag gratis toegankelijk van 14.30 – 17.00 uur.
Om 15.00 en om 16.00 uur is er in het koor van de kerk Momentum, een programma van een kwartier, met live muziek, een stukje bijbellezing, stilte en gebed.

Binnenstadskerken open op zaterdag gestart

Wie op zaterdag even de drukte van de winkels en de markt wil ontvluchten, kan een kerk binnenlopen. Om rond te kijken, even stil te zitten of een kaarsje op te steken.

Sint Franciscus Xaverius, ’t Zand 29, is open van 11.00-15.00 uur. Om 11.30 en 13.30 uur zijn er inloopconcerten. Zie: www.xaveriusamersfoort.nl

Heilige-Georgiuskerk of Sint Joris op ’t Zand, ’t Zand 13, is open van 11.00-15.00 uur. Zie: www.amersfoort.okkn.nl

Lutherse kerk, Langestraat 61, is open van 11.00-16.00 uur. Zie: www.luthersekerkamersfoort.nl

Avondgebed op donderdag

Wie een halfuurtje stil wil zijn in de drukte van het dagelijks leven kan op donderdagavond terecht in de Oud-katholieke kerk St. Joris op ’t Zand, ’t Zand 13, Amersfoort. Om 19.00 uur begint daar een avondgebed. Dat houdt in: Schriftlezing, stilte, muziek, zang en gebed. Er zijn deelnemers die altijd komen. Ook gasten schuiven aan, want iedereen is welkom! Organisatie: de Amersfoortse binnenstadskerken. Zie: www.amersfoort.okkn.nl

Activiteiten op zaterdag in de Lutherse kerk:

Langestraat 61, 3811 AC Amersfoort,zie:  www.luthersekerkamersfoort.nl

 

Agenda St Joriskerk

kerkfolder 2019kerkfolder inhoud 2019